İşte doktora gitmek yerine tavuk suyu çorbaya limon sıkmayı tercih edenlere hitap eden o listeden öneriler:
Eski Mısır yanılıyor olamaz: Kuşkonmaz çorbası
Kuşkonmaz çorbasının eski Mısır’da tedavi amaçlı kullanıldığını biliyor muydunuz? Vitamin deposu kuşkonmazı, garnitür olarak kullanmak yerine çorba yapımında kullanıyoruz. Yemek.com yazarlarından Alp Tuncer, “Diğer sebzeler de gücenmesin” diyerek, çorbada renk ve tatlarını vermesi için patates, havuç gibi sebzelerin de kullanılabileceğini söylüyor.
Yeşil reçete: Yeşil mercimek çorbası
Yeşil mercimek çorbası yeşil reçetenin yazabildiği bütün ilaçları tek başına karşılar, aynı tedavileri de yapar. Hayatımızın tadı tuzu, ana yemeklerin başlangıcı, yaz- kış şifa kaynağı olan çorba tariflerini erişte gibi seçenekler ile daha da bereketli hale getirmek mümkün. Yemek.com yazarlarından Su Irmak bu çorbayla ilgili püf noktaları kısmında “Erişte yerine tel şehriye hatta mantı bile kullanabilirsiniz” tavsiyesinde bulunuyor.
Kod adı doktor: Tarhana çorbası
Tarhana çorbasını üniversiteye giriş sınavına sokun, en iyi tıp fakültesini kazanır, 6 yıl okur, profesörlere de ilham verir, geri gelir. Bütün yemekler arasında tarhana çorbası hiç şüphesiz en çok Anadolu kokandır, toprak kokandır. Ekşilisi içilir, kahvaltıda içilir, akşam yemeğinde içilir, sahurda içilir. Tarhana çorbası bir çorbanın alabileceği en güzel hallerden, tariflerden biridir. Su Irmak, “Her birinin kendine has tarhana çorbası tarifi olan büyüklerimize saygılarını sunarak” paylaştığı tarifte, tarhana çorbasında kendi hazırladığınız et ya da tavuk suyunu kullanmanızı öneriyor.
|